Dieta Lekka

Dieta lekkostrawna to odmiana diety podstawowej, której celem jest minimalne obciążenie układu pokarmowego.

Kaloryczność:

1200 kcal
1500 kcal
1800 kcal
2000 kcal
2200 kcal
2500 kcal

Rozkład makroskładników:

Ikonka węglowodanów 45-60% Węglowodany
Ikonka białka 15-20% Białko
Ikonka tłuszczu 25-35% Tłuszcz

już od:

46,50 zł

Aktualny jadłospis

21.04.2025-27.04.2025

Strzałka rozwijania
  • Śniadanie

    Menu pojawi się wkrótce

    II śniadanie

    Menu pojawi się wkrótce

    Obiad

    Menu pojawi się wkrótce

    Podwieczorek

    Menu pojawi się wkrótce

    Kolacja

    Menu pojawi się wkrótce

  • Śniadanie

    Menu pojawi się wkrótce

    II śniadanie

    Menu pojawi się wkrótce

    Obiad

    Menu pojawi się wkrótce

    Podwieczorek

    Menu pojawi się wkrótce

    Kolacja

    Menu pojawi się wkrótce

  • Śniadanie

    Śniadaniowa sałatka z kaszy kuskus z warzywami i twarogiem oraz dip koperkowy

    II śniadanie

    Ciasto wiewiórka

    Obiad

    Kotleciki z ryby w lekkim sosie z brokuła podane na różowym puree z kolorowymi warzywami

    Podwieczorek

    Zupa pomidorowa z białym ryżem

    Kolacja

    Mix past kanapkowych podanych z bagietką

  • Śniadanie

    Croissant z musem z jabłek i cieciorellą

    II śniadanie

    Domowa zupa koperkowa

    Obiad

    Duszone polędwiczki wieprzowe w sosie majerankowym oraz jęczmienne kaszotto z warzywami

    Podwieczorek

    Muffiny z borówkami i miodowym jogurtem

    Kolacja

    Kolacyjna sałatka z szynką i jajkiem

  • Śniadanie

    Pieczony omlet na chlebowym spodzie ze szpinakiem, papryką, szynką i mozzarellą oraz lekka sałatka z pomidora

    II śniadanie

    Truskawkowe belriso z kruszoną czekoladą i jagodami goji

    Obiad

    Potrawka z udźca kurczaka podana z buraczkami na ciepło i szpeclami szpinakowymi

    Podwieczorek

    Kremowa zupa z zielonych warzyw

    Kolacja

    Tabbouleh z kaszy kuskus podany z pieczonymi warzywami w bazylii

  • Śniadanie

    Szarlotkowe placuszki z kaszy jaglanej z serkiem straciatella i owocami

    II śniadanie

    Zupa wielowarzywna

    Obiad

    Lekka pieczeń wieprzowa w sosie własnym z majerankiem podana z surówką z marchewki i ziemniakami

    Podwieczorek

    Cukinia z wegetariańskim farszem pomidorowym

    Kolacja

    Hummus na 2 sposoby z bagietką

  • Śniadanie

    Placuszki piernikowe z powidłowym serkiem

    II śniadanie

    Budyniowy deser z groszkiem ptysiowym

    Obiad

    Penne w sosie szpinakowym z blanszowaną marchewką i brokułem

    Podwieczorek

    Lekkostrawna zupa ogórkowa z mięsem z piersi kurczaka

    Kolacja

    Twarożek łososiowy z czarnuszką, mini bułeczki i sałatka śródziemnomorska

Zamawiam dietę

Wybierz dietę lekką i wesprzyj swój układ trawienny!

Dieta bazuje na lekkostrawnych potrawach. Polecana jest w stanach zdrowotnych wymagających oszczędzania układu trawiennego, takich jak choroby żołądka, jelit czy rekonwalescencja po operacjach.