Dieta Odchudzająca

Dieta redukcyjna będąca najlepszym wyborem dla osób chcących zgubić zbędne kilogramy. Jest to odpowiednio zbilansowana dieta, zapewniająca szybkie i skuteczne efekty odchudzania.

Kaloryczność:

1000 kcal
1200 kcal
1500 kcal
1800 kcal
2000 kcal
2200 kcal
2500 kcal
3000 kcal

Rozkład makroskładników:

Ikonka węglowodanów 40-55% Węglowodany
Ikonka białka 18-25% Białko
Ikonka tłuszczu 25-35% Tłuszcz

już od:

43,50 zł

Aktualny jadłospis

23.06.2025-29.06.2025

Strzałka rozwijania
  • Śniadanie

    Bananowy chlebek z kawałkami czekolady z orzechowym serkiem i owocową sałatką

    II śniadanie

    Smoothie truskawkowo-owsiane na napoju sojowym

    Obiad

    Miodowy kurczak na bazyliowym risotto z pieczarkami smażonymi w sosie sojowym

    Podwieczorek

    Placuszki z serka wiejskiego z groszkiem, dipem rzodkiewkowym oraz lekką sałatką

    Kolacja

    Włoska ciabatka z serkiem, szynką drobiową i żurawiną

  • Śniadanie

    Mexican bowl z wieprzowiną stir-fry, tortillą, awokado i salsą z jalapeno

    II śniadanie

    Ciasto pleśniak *(owoce mogą powodować zabarwienie ciasta)

    Obiad

    Makaron zapiekany z mięsnym farszem i beszamelem podany z mixem warzyw

    Podwieczorek

    Grissini z twarogową pastą curry i wiosennymi słupkami warzyw

    Kolacja

    Rolada serowa z warzywnymi frytkami i porową surówką

  • Śniadanie

    Pita z kurczakiem, sałatką grecką i sosem tzatziki

    II śniadanie

    Śródziemnomorska sałatka makaronowa

    Obiad

    Grillowany kurczak z salsą pomidorową, pieczonymi ziemniakami i surówką z pekinki

    Podwieczorek

    Ciasto biała dama

    Kolacja

    KUCHNIA GRECKA: Burek ze szpinakiem i fetą z dressingiem jogurtowo-koperkowym

  • Śniadanie

    Bułeczka maślana z sosem jeżykowym i morelami

    II śniadanie

    Koktajl truskawkowo-jabłkowy z miętą

    Obiad

    Morszczuk caprese z pesto, puree na różowo i surówką z selera

    Podwieczorek

    Fusilli z cukinią, fetą i pomidorami

    Kolacja

    Wrap z jajecznicą po włosku i bazylią

  • Śniadanie

    Pizzerinka na spodzie z pity po grecku podana z ziołowym dipem

    II śniadanie

    Pudding mango-chia z jagodami goji

    Obiad

    Ognisty makaron chow mein z tsushimy i kiełkami

    Podwieczorek

    Łaciaty vanilla muffin z musem śliwkowym

    Kolacja

    BBQ pulled carrot - czyli śniadaniowy burger z rwaną marchewką w sosie BBQ

  • Śniadanie

    Fussili duo, czyli sałatka z dwoma rodzajami pesto, szpinakiem i oliwkami

    II śniadanie

    Pasta z buraka i twarożek z rzodkiewką podane ze słupkami warzyw

    Obiad

    Indyk w sosie paprykowo-kokosowym podany z ryżem z warzywami i sałatką

    Podwieczorek

    Zdrowe ciasteczko marchewkowe z musem bananowym

    Kolacja

    Meksykański omlet z szarpaną wieprzowiną, sosem jogurtowym i grillowanymi warzywami

  • Śniadanie

    Czekonaleśnik z serkiem śmietankowym, musem porzeczkowym oraz pomarańczą

    II śniadanie

    Moskole z dodatkiem pasty z wędzonego twarogu z rzodkiewką

    Obiad

    Tofu marynowane w sosie sojowymi na makaronie ryżowym z warzywami po tajsku

    Podwieczorek

    Brzoskwiniowy sernik z ciemną czekoladą

    Kolacja

    Domowa bułeczka z mięsem mielonym, serem i szpinakiem, mini sałatką i sosem czosnkowym

Zamawiam dietę

Kilogramy w dół


Rozkład makroskładników został opracowany w taki sposób, aby przyśpieszyć spalanie nadmiernej tkanki tłuszczowej, nie spowalniając przy tym metabolizmu. Zwiększona zawartość białka w diecie, przy ograniczeniu węglowodanów (głównie prostych) jest bardzo skutecznym sposobem w walce z nadwagą.

Bez wysoko przetworzonych produktów
Podstawą diety odchudzającej jest eliminacja wysokoprzetworzonych półproduktów, a wykorzystanie wyłącznie świeżych składników.