Plan żywieniowy dla aktywnych fizycznie
Podstawą diety sportowej jest zwiększona podaż białka, odpowiedni bilans tłuszczów oraz węglowodanów łatwo przyswajalnych i złożonych, które razem zapobiegają spalaniu mięśni podczas intensywnego wysiłku i są głównym źródłem przyswajalnej energii. Tak odpowiednio skomponowane posiłki umożliwiają szybszy przyrost masy mięśniowej przy jednoczesnym zmniejszaniu zawartości tkanki tłuszczowej.

Właściwy balans
Menu diety sportowej planowane jest tak, aby nie obciążało organizmu i układu pokarmowego. Posiłki są urozmaicone i wykonane ze świeżych składników, bogatych w aminokwasy.

Kalorie
1800
kcal
2000
kcal
2500
kcal
3000
kcal
Makroskładniki
45-60%
Węglowodany
20-25%
Białka
25-35%
Tłuszcze
Nasze Biuro Obsługi jest do Twojej dyspozycji!
BOK oraz dział dietetyki pracuje od poniedziałku do piątku w godzinach 7:00-16:00
Dział logistyki jest dostępny od poniedziałku do piątku w godzinach 07.00 -16.00.
Biuro Obsługi
783 073 073Dział dietetyki
669 260 008Dział logistyki
607 132 111Formularz kontaktowy
Na wszystkie wiadomości odpisujemy na bieżąco, aby doradzić i odpowiedzieć na każde pytanie.